Teintasarim
Image default
Offers

Waarom u bij waterschade niet altijd de juiste vergoeding ontvangt van uw verzekering

Het zou bijna vanzelfsprekend moeten zijn, het ontvangen van een vergoeding van uw verzekering voor de schade aan u inboedel door water. Bij waterschade kunnen we denken aan opgebolde vloeren, houten meubels die helemaal zijn volgezogen met water, maar ook bijvoorbeeld kringen aan het plafond door lekkage. Hoe dan ook, water kan veel schade veroorzaken en dat is niet zomaar even te herstellen. Vaak moeten de aangetaste spullen worden vervangen of vakkundig worden hersteld.

Een lage uitkering bij waterschade

Een waterschade wordt nog wel eens onderschat. Zelfs door de schade-expert van uw verzekering. Wanneer dat gebeurd heeft dat helaas een nadelige invloed op de uitkering voor uw waterschade. U kunt het er vervolgens mij laten – en dat doen ook veel mensen, maar u kunt ook een onafhankelijke contra-expert erbij halen. Uw waterschade wordt opnieuw objectief bekeken en aan de hand van deze bevindingen wordt er een nieuw schaderapport opgesteld.

Contra-expert bij schade door water

Deze contra-expert praat voor u met uw verzekering. In dit gesprek worden de bevindingen op tafel gelegd en wordt er overlegd wat een juiste uitkering voor uw waterschade zou zijn. Bijna altijd zal de uitkering hoger uitvallen dan wanneer u geen contra-expert in de arm zou hebben genomen. Er worden immers tegenargumenten gegeven door een andere expert. Normaal gesproken zou een schade-expert met niemand in gesprek hoeven gaan en heeft hij ‘vrij spel’. U als gedupeerde staat dan niet heel sterk, aangezien u geen expert bent.

Verder kijken bij een waterschade

Er wordt door een contra-expert verder gekeken dan wat in de eerste instantie met het oog zichtbaar is. Er wordt bijvoorbeeld gecontroleerd op achterliggende schade. Bij een waterschade aan het laminaat kan er bijvoorbeeld ook worden gekeken naar de kruipruimte. Wellicht is daar schimmel ontstaan en moet dit ook worden hersteld. Of wellicht is de ondervloer niet meer te gebruiken. Allemaal zaken waar door een contra-expert rekening mee wordt gehouden bij een waterschade in huis.

Er bestaat een kans dat een schade-expert hier niet zoveel aandacht aan geeft. In dat geval wordt de schade vastgesteld, het bedrag wordt aan u uitgekeerd en als u er later, bijvoorbeeld tijdens het herstel van de waterschade, achter komt dat er nog meer schade is, kunt u geen aanspraak meer maken op een hogere vergoeding. Dat zijn situaties die u met contra-expertise kunt voorkomen.

Schadeoplossing Nederland B.V. bij waterschade

Heeft u te maken met waterschade? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van de contra-expertise van Schadeoplossing Nederland B.V.. Aan het begin van de schadeafhandeling moeten al snel belangrijke keuzes gemaakt worden die later moeilijk zijn terug te draaien. Bel direct met 088 – 888 5000, of ga naar onze website.

 

https://schadeoplossing.nl/waterschade

Related Posts

Wordt het niet eens tijd voor een mooie animatie?

Intercomsystemen met Audio

Woningfotografie bij Vastgoed Foto & Video