Rittenregistratie tips
On April 8, 2019 by
Rij je in een auto van je werk en kan je wel wat rittenregistratie tips gebruiken? In dit artikel lees je verschillende tips voor je rittenregistratie waarmee je boetes kan voorkomen. Er zijn verschillende punten waar je rekening mee moet houden omdat de Belastingdienst dit ook doet. Hieronder lees je daar meer over.
Onderscheid tussen privé en zakelijkHet is belangrijk om een duidelijk onderscheid tussen privé en zakelijk aan te geven in je rittenregistratie. Ook kan het voorkomen dat je een zakelijke rit hebt met omrijdkilometers. Deze omrijkilometers zijn bijvoorbeeld wanneer je je kind moet wegbrengen naar school terwijl je van je huis naar je werk rijdt. Als dit ervoor zorgt dat je dient af te wijken van de gebruikelijke route, dan geldt dit als omrijkilometers. Wanneer je gebruik maakt van een rittenregistratiesysteem kan je bijvoorbeeld kantooruren instellen zodat het systeem automatisch onderscheid maakt tussen privé en zakelijke kilometers. Ook kan je ervoor kiezen dat je een privéschakelaar in de auto hebt. Deze zet je dan aan als je privé kilometers moet maken.
Bewaren van bonnetjes en administratieHet is verstandig om alle tankbonnen en garagenota’s ter onderbouwing van de rittenregistratie te bewaren. Ook agenda’s kunnen hierbij helpen omdat hier je zakelijke afspraken instaan. Het kan zomaar gebeuren dat de Belastingdienst hierom gaat vragen wanneer ze de rittenadministratie gaan controleren. Kom je erachter dat je toch meer dan 500 kilometer privé gaat rijden dan dien je dit zo spoedig mogelijk bij de Belastingdienst door te geven ter voorkoming van boetes.
De boetes van de BelastingdienstDe boetes van de Belastingdienst zijn niet mals. Deze boetes kan je krijgen wanneer je onterecht gebruik maakt van de ‘Verklaring geen privégebruik auto’ of als de rittenregistratie niet klopt. De maximale boete die je kan krijgen is €5.278. Als je geen bijtelling betaalt maar toch meer dan 500 privékilometers hebt gereden kan je een boete krijgen van 80% van de maximale boete en in sommige gevallen wordt de boete zelfs verhoogd naar 100%. Dit is de zogenaamde Verzuimboete.
Naast de Verzuimboete heb je ook nog de Vergrijpboete. Deze boete krijg je in geval van grove opzet of grove schuld. Dan kan de belastinginspecteur ervoor kiezen om een boete op te leggen van 40% van het maximum en bij opzet is dit zelfs 80%. Wanneer je een onvolledige kilometerregistratie hebt, dan kan de boete zelfs oplopen tot de 100%. |
https://www.globaltrackmarks.nl/ |