Teintasarim
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Onderhoud van een alarmsysteem

Je huis beveiligen tegen inbraak en brand met alarm, is een goede voornemen. Maar aan de andere kant heeft het alarmsysteem ook onderhoud nodig zonder meer. Denk maar aan bekabelingen die verwisseld moeten worden of apparaten die signalen niet meer adequaat opnemen en terugsturen naar de centrale van het alarm. Dit valt allemaal onder het onderhoud gedeelte van een alarm, een alarmsysteem heeft van tijd tot tijd ruimte nodig om alles te laten controleren door een installateur om te kijken als alles goed werkt.

Belang onderhoud alarminstallatie

Om aan de voorwaarden te voldoen van de verschillende certificatieschema’s is het van belang dat je een goed werkend alarmsysteem hebt. Dit kun je beter laten doen door een jaarlijks onderhoudscontract te laten afsluiten door het bedrijf die je alarm geïnstalleerd heeft. Een ander belangrijk punt waarom je je alarm moet onderhouden is dat verzekeringsmaatschappijen mogelijk kunnen eisen om je alarm een keer per jaar te laten controleren voordat je huisverzekering afgerond kan worden. Met het onderhouden van de installatie van uw huisalarm kunnen eventuele storingen snel worden verholpen.

Wat houdt het onderhouden precies in?

Tijdens een onderhoudsproces van een alarmsysteem komen er verschillende aspecten aan te pas. Zo wordt er gekeken als de software van je alarm niet verouderd is om vervolgens al dan niet een nieuwe te laten installeren. De melders worden schoongemaakt en uitgetest om te kijken als alles nog goed functioneert. De accu’s worden ook gecontroleerd op hun capaciteit om zeker te weten dat in geval er stroom uitvalt de beveiliging geen hinder van ondervindt en het systeem normaal functioneert. Andere werkzaamheden die uitgevoerd worden is dat er gekeken wordt als er geen storingsbronnen in de buurt zijn die eventueel invloed kunnen hebben op de detectoren. Verder wordt er ook een back-up gemaakt van het systeem om te voorkomen dat geprogrammeerde gegevens kwijt raken.

Kosten voor onderhoud

De kosten voor het onderhouden hangt van veel punten af. Indien je veel apparaten in huis hebt, zal dat zonder meer invloed hebben, omdat alle apparaten stuk voor stuk gecontroleerd dienen te worden. Dit houdt dus in principe in dat een groot huis en een tuin erbij meer apparaten nodig heeft dan een klein huis zonder een tuin. Verder maakt het ook uit als je een geavanceerde alarm hebt laten installeren of een eenvoudige. Geavanceerde alarminstallaties vereisen veel meer tijd, inspanning en er is een relatief moeilijkere vorm van kennis en inzicht nodig.

Besparingstips

Uiteraard zijn er mogelijkheden om te besparen op je alarm. Een van de mogelijkheden is om bij je verzekeringsmaatschappij vragen naar een korting. Wanneer je ervoor zorgt dat je inboedel goed beveiligd is, is de kans op schade veel minder. Alarmsystemen zijn een goede aanzet om je inboedel te beschermen tegen schade en of diefstal. De verzekeringsmaatschappij kan eventueel meegaan met je voorstel om je korting te geven omdat je niets voor een toeval overlaat en je inboedel zo goed mogelijk tegen schade beschermd. Een ander instantie waar je kan aankloppen indien je beschikt over een goed werkend alarm is de gemeente. Je huis beschermen met alarm getuigt dat je graag wil dat alles veilig is, inclusief jouw woonwijk. Er zijn dan verschillende gemeentes die dit waarderen en een soort van subsidie verlenen voor het aanschaffen en onderhouden van je alarm.

Vergelijk prijzen

Een andere optie wat je zeker moet overwegen is om de verschillende prijsklasse te vergelijken met elkaar, inclusief een onderhoudscontract. Prijsklasse Onderhoud alarmsysteem verschilt van bedrijf tot bedrijf en dat hangt van verschillende aspecten af. Het komt er allemaal op neer dat onderhoud alarmsysteem een must is om ervoor te zorgen dat alarmsystemen goed kunnen functioneren.

https://www.stopdedief.be/alarmsysteem/