Teintasarim
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Ga voor een Scandinavisch interieur met deze tips!

Persoonlijk ben ik binnen een maand al uitgekeken op de indeling van mijn kamer. Het liefst verander ik wekelijks de inrichting van iedere kamer, waarbij een ander kleurtje op de muren ook niet verkeerd zou zijn. Veranderingen zijn weleens goed voor een nieuwe, frisse start.

Momenteel ben ik enorm onder de indruk van de Scandinavische huisstijl. De houten tinten in combinatie met groene of blauwe tinten verrassen mij elke keer weer. Een verfrissende look met een stoer randje, wie wilt dat nou niet?

Zachte of harde details?

Hout is een onmisbaar accessoire in het interieur. Een Scandinavisch interieur wordt vaak gekenmerkt door de witte of houtkleurige vloeren die afgezwakt worden door vloerkleden en dierenvachten. Deze details geven de woning een sfeervolle, huiselijke uitstraling. Exact waar je op doelt bij een Scandinavische stijl. Verder is het hout ook te vinden in veel accessoires. Denk hierbij aan een houten tafeltje of houten balk aan de muur. Het plaatsen van zo’n houten balk is gemakkelijk te realiseren door balkdragers of hoekijzers.

Frisse blik op het leven

Winters in Scandinavië zijn vaak lang en donker, waardoor de Scandinavische huisjes vaak licht ingericht worden. Hierdoor wordt de stijl ook getypeerd door veel witte tinten en kleuren te gebruiken. Naast wit zijn andere kleuren ook bruikbaar, zolang ze maar voldoen aan de zachte, natuurlijke tinten.

Rustige omgeving is the key

De traditionele huisjes in Scandinavië zijn erg klein, waardoor er ruimte wordt bespaard door weinig spullen te bezitten. Mede door deze reden zijn de woningen vaak erg opgeruimd en bezitten de bewoners weinig onnodige spullen.

Buiten of binnen?

Planten brengen altijd leven in de brouwerij. Ook Scandinaviërs zagen dit in, waardoor er in het Scandinavische interieur ook vaak gebruik wordt gemaakt van planten en andere groene tinten. De ruimtes krijgen meer kleur, meer sfeer en meer luchtzuiveraars.

http://bnvtools.nl

Related Posts

Keuring in de witgoed

Een iPhone 5 (s) hoesje kiezen

Heerlijk tafelen met eetkamerstoelen met armleuning