Teintasarim
Image default
Business / Consumer Goods and Services

De diverse materialen voor kozijnen op een rij

Kozijnen worden in iedere woning toegepast. De onderdelen zijn onmisbaar bij de plaatsing van een ingang of lichtopening in een gebouw. Huishoudens zijn zich vaak niet bewust van de functie van de kozijnen, waardoor de kozijnen vaak niet regelmatig en correct worden onderhouden.

Toch is het onderhoud van de kozijnen van groot belang, onder meer op financieel vlak. Het kozijn maakt het toepassen van een raamwerk, deur of luik mogelijk. Indien het kozijn achterstallig onderhoud vertoond, zal dit merkbaar zijn in de maandelijkse energierekening.

Kozijnen en materialen

De onderdelen zijn in de meeste gevallen verkrijgbaar in drie materialen: kunststof, hout en aluminium. Vooral kunststof kozijnen worden op grote schaal toegepast, doordat dit materiaal vrijwel onderhoudsvrij is. Ieder materiaal heeft zijn eigen eigenschappen, die zowel negatief als positief kunnen zijn voor de bewoners.

 

  • Hout: Lange levensduur en is bewerkbaar. Gaat lang mee, bewerkbaar
  • Kunststof: Lange levensduur, onderhoudsarm, goede isolatie
  • Aluminium: Moderne uitstraling, sterk, onderhoudsarm

Kunststof

Kunststof kozijnen bestellen is erg populair onder de huishoudens. Het materiaal zal gezien de uitstraling niet hoog scoren, al biedt het materiaal wel andere belangrijke voordelen. Zo hebben kunststof kozijnen een lange levensduur, zijn onderhoudsarm en voorzien de woning van een goede isolatie.

Aluminium

Aluminium wordt een stuk minder toegepast in de woningen, doordat de uitstraling niet aantrekkelijk is in sfeervolle woningen en de aluminium kozijnen prijziger zijn ten opzichte van de andere materialen. Aluminium wordt vooral gebruikt voor panden met een modern uiterlijk, denk hierbij aan een kantoorpand.

Hout

Hout oogt enorm natuurlijk en zal hierdoor het hoogst scoren op het uiterlijk. Echter vergt het hout meer onderhoud dan de andere materialen. Zo zullen de bewoners de kozijnen periodiek moeten (laten) schilderen. Wel is een eventuele reparatie gemakkelijk uit te voeren bij houten kozijnen en ook de kleur veranderen is gemakkelijk te realiseren.

http://directeenkozijn.nl